- Sâmbătă, 19 octombrie, Social Moms a organizat o nouă ediție a evenimentului „Picnic în familie”, având ca tematică sărbătoarea de Halloween ce se apropie;
- Fundația Dana Voiculescu pentru Solidaritate (FDVS) a fost prezentă, bucurându-i pe copii cu trei ateliere creative: artă tranzientă, construcții LEGO și pictură pe față.
Indiferent de anotimp, ziua de sâmbătă este perfectă pentru a petrece un „Picnic în familie” bine pus la punct de comunitatea Social Moms. Noua ediție a evenimentului a avut ca tematică sărbătoarea de Halloween într-o atmosferă de toamnă însorită, printre frunze colorate, dovleci sculptați și, mai ales, copii deghizați în personajele lor preferate.
Prezenți la eveniment, Ambasadorii Fundației Dana Voiculescu pentru Solidaritate au organizat un stand prin care le-au oferit copiilor trei ateliere creative: artă tranzientă, construcții LEGO și pictură pe față, făcându-i pe aceștia artiști pentru o zi.
Ultimul picnic din anul acesta
Când spunem Parcul Izvor, spunem Picnic în Familie alături de micii artiști ai orașului București. Aflat la cea de-a doua ediție de anul acesta, evenimentul a avut ca tematică sărbătoarea de Halloween și i-a invitat pe părinții și copiii din București să își îmbrace costumele și să accepte provocarea ultimului picnic din anul acesta. Sesiuni de gimnastică aerobică, teatru, concursuri de decorat dovleci, spectacole muzicale, demonstrații de Karate și multe alte activități care mai de care mai distractive.
Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât vara aceasta, pe data de 31 august, am participat la Picnic în Familie, ediția Back to School. Echipa FDVS a organizat activități atractive pentru participanți, printre care un atelier de construcții LEGO și un photo corner.
„Mami, vreau să fac LEGO!”
Într-o lume din ce în ce mai dinamică, în care abilitatea copiilor de a rezolva probleme se îmbină cu dezvoltarea gândirii creative, Fundația Dana Voiculescu pentru Solidaritate profită de fiecare ocazie pentru a le oferi copiilor prilejul de a face construcții LEGO. Micuții se opresc pentru câteva ore în loc, își adună gândurile și își stăpânesc energia pentru a se concentra pe un singur lucru și a da formă imaginației lor. Prin aceste momente provocatoare pentru ei, aceștia au oportunitatea de a întelege că lucrurile se pot face într-un milion de feluri și că totul depinde de răbdarea și perseverența lor pentru a construi o lume mai bună și în nuanțe mai colorate.
Ne-am bucurat să revedem o mulțime de copii care ne-au recunoscut de la celelalte evenimente de anul acesta și au venit direct la standul nostru. Regula este simplă și îi entuziasmează pe copii de fiecare dată: aceștia pot lua acasă ceea ce au construit pentru a-și întipări și mai bine în minte o zi deosebită petrecută alături de cei dragi. Opțional, părinții și copiii pot face o faptă bună, donând pentru copiii din mediile defavorizate care nu au aceleași șanse la educație sau momente frumoase alături de familie.
„Are cineva lipici?”
Atelierul de artă tranzientă a fost, de asemenea, pe placul copiilor mai cu seamă că, la fel ca jocurile de LEGO, le oferă flexibilitatea de a aranja materialele fără teama de a greși. Copiii au fost atrași de texturi, culori și forme naturale, simțindu-se conectați cu mediul înconjurător. Arta tranzientă a fost, de asemenea, un mod de a explora ideea că lucrurile pot fi frumoase chiar dacă nu durează pentru totdeauna.
„Vreau o pânză de păianjen!”
Pictura pe față – cel de-al treilea atelier de la standul FDVS – le-a oferit copiilor posibilitatea de a se transforma rapid în personajele lor preferate, animăluțe sau supereroi. De la momentul în care au stat cu răbdare să fie pictați și până la momentul în care s-au bucurat de rezultat, copiii au trăit experiența ca pe un joc distractiv, mai ales că mulți dintre aceștia purtau deja costume colorate în contextul sărbătorii de Halloween.
Puterea exemplului în mijlocul copiilor
Fundația Dana Voiculescu pentru Solidaritate valorifică fiecare eveniment la care participă prin organizarea de ateliere creative pe bază de donație, iar fondurile strânse sunt direcționate către programul Adoptă o Școală. Prin acest demers, ne propunem să sprijinim accesul copiilor din medii defavorizate la educație și resursele necesare, dar și să oferim un exemplu concret de implicare și solidaritate. Astfel, copiii învață prin acțiuni directe ce înseamnă să facă bine și cât de ușor se pot face fapte bune.
Mulțumim, Social Moms, pentru oportunitatea de a fi din nou în mijlocul copiilor și de a ne bucura împreună de ultimul picnic de anul acesta!